Badminton Club Maassluis heeft stijgende lijn te pakken!

De kop is eraf. De start van het nieuwe seizoen is vorige week begonnen en dit weekend stond voor de meeste teams de tweede wedstrijd op het programma. Het eerste team verloor vorige week haar eerste (uit)wedstrijd en mocht dit weekend thuis aantreden tegen The Flying Shuttle Barendrecht. Zou zij het resultaat van vorige week kunnen verbeteren ?

De tweede wedstrijd van het seizoen. TFS Barendrecht is de tegenstander. Het team wil goed presteren voor het thuispubliek en heeft afgelopen week hard getraind om een beter resultaat te halen dan vorige week. Zou het lukken ? De herendubbel ging goed van start en scoorde punt na punt. Dit keer speelde Edwin en Fred samen. De tegenstander leek volkomen overrompeld te worden maar toch slopen er wat foutjes in het spel van beide heren. De eerste set ging verloren met 21-15. In de tweede set werd dezelfde tactiek gehanteerd maar ook deze set ging verloren door iets te veel fouten aan de kant van Maassluis. De dames waren gebrand om te winnen en deden dat dan ook door beheerst en geplaatst te blijven spelen. De jeugdige tegenstanders waren duidelijk niet opgewassen tegen de ervaring en het geweld van Jolanda en Sheila: 21-11 en 21-12. Wilco speelde de eerste herensingle en had goede moed tegen zijn twee keer zo jonge tegenstander. Helaas was zijn ervaring niet voldoende om deze partij binnen te slepen. Om een punt te maken bij deze tegenstander moest hij minimaal drie keer scoren en dat hield de oude vos niet vol. Met 9 en 12 moest hij zich gewonnen geven. Jolanda was gewaarschuwd want haar tegenstandster zou vorige week in de derde divisie drie partijen gewonnen hebben. De eerste set ging dan ook verrassend naar Barendrecht met 21-13. Na wat tips van coach Fred paste Jolanda haar spel aan en won zij alsnog de twee daaropvolgende sets met 21-4 en 21-11. Jolanda behoudt haar ongeslagen status en wil dat volhouden tot einde van het seizoen. Edwin mocht aantreden tegen een jong die eveneens meer dan twee keer zo jong was. Door constant van achter naar voren te spelen kon Edwin profiteren van de fouten van zijn tegenstander en won hij de eerste set met 21-16. Als hij dit spel vast kon houden dan zou dat de eerste winst van het seizoen betekenen. Helaas begon Barendrecht iets beter te spelen en maakte Edwin iets meer foutjes waardoor hij de tweede set verloor met 21-15. Ook in de derde set bleek Barendrecht constanter te spelen en werd de set verloren met 21-16. Sheila had zich voorgenomen om rustig en beheerst te spelen. Geen fouten maken is een veelgehoorde opmerking tijdens de training en dat bracht zij goed in de praktijk. Op baan 9 speelde zij rustig haar partijtje en won vrij eenvoudig met 18 en 15. Ook haar eerste winstpartij in de single is binnen. Heel knap gedaan, wetende dat zij in januari nog geopereerd was aan haar voet en been. Met 3-3 als tussenstand was het goed mogelijk om de volle winst te pakken deze avond. Jolanda en Fred startten zoals gewoonlijk met de eerste mix en tegelijkertijd werd ook de mix van Sheila en Wilco gespeeld. Inmiddels waren Fred en Jolanda goed op de hoogte van het constante spel van de heer en het goede netspel van de dame. De eerste set lieten zij zich dan ook verrassen met 22-24. In de tweede ging er een tandje bij waardoor deze set met 21-19 werd gewonnen. De derde set werd professioneel uitgespeeld en werd ook gewonnen met 21-15. Sheila en Wilco hadden op papier een goede kans en starten in dubbelvorm hopend hiermee de tegenstander te verrassen. Dit pakte echter niet goed uit en de eerste werd verloren met 21-16. In de tweede werd overgestapt op het echte mixen met de dame voor en de heer achter. Dit pakte beter uit en dat bracht de winst met 21-18. Helaas werd de derde set verloren door te veel onnodige fouten van Wilco. In ieder geval was er een set gewonnen en dat geeft de burger moed. De einduitslag kwam daarmee op 4-4, één puntje meer dan vorige week, de stijgende lijn zit erin. Volgende week tegen BC Spijkenisse. Op papier een gelijkwaardige opponent. Hopen dat de stijgende lijn voortgezet kan worden.

Overige uitslagen
Team 2 heeft de zeperd van vorige week goed verwerkt en wist thuis tegen TFS Barendrecht met 7-1 te winnen. Alleen de damesdubbel ging verloren. Team 3 speelde uit tegen SOWAT 2 en wist niet te winnen. Helaas verloren zij met 6-2. De herendubbel en de eerste mix waren voor Maassluis. Team 4 zet haar zegereeks goed voort, na de 8-0 overwinning vorige week, wisten zij nu met 6-2 uit tegen BC Ouderkerk 3 te winnen en kunnen we dit team vanaf nu als kampioenskandidaat betitelen. Team 5 heeft vrijdag thuis gespeeld en wist een zwaarbevochten 4-4 uit het vuur te slepen, vorige week wist zij wel te winnen met 7-1 dus ook dit team doet mee om de bovenste plaatsen. Team 6 speelde uit bij Voorburg en dit werd een ruime overwinning namelijk 7-1. Zij staan tweede in de poule.
Herenteam 1 heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld en speelde thuis tegen BC\ Schollevaar een spannende wedstrijd en wist deze te winnen met 5-3.
Herenteam 2 speelde uit tegen Barendrecht en heeft met 8-0 verloren; ondanks goed spel en spannende partijen kon het team helaas geen punt binnenhalen. Herenteam 3 heeft vorige week woensdag gespeeld tegen BC Papendrechtse maar hiervan was de stand nog niet bekend. Herenteam 4 heeft haar eerste (thuis)wedstrijd gewonnen met 5-3 tegen BC Mix uit Naaldwijk.